Nová atletická hala s krytou dráhou v Plzni

Kolegové z SMP Construction postavili v Plzni pro studenty odborného učiliště, členy sportovních oddílů i veřejnost novou atletickou halu. Šlo o zakázku metodou Design & Build.

  Klíčovou součástí stavby je 100 m dlouhá krytá atletická dráha pokrytá tartanem o tloušťce 15 mm. Ta umožňuje tréninky v klasickém i překážkovém běhu a díky splnění mezinárodních standardů a certifikaci od IAAF na ní lze i závodit.

Plzeňská hala je vybavená i dalšími sportovišti pro skok do dálky, trojskok, skok do výšky, skok o tyči a vrhačské disciplíny. Ta jsou doplněna zázemím pro sportovce a trenéry, relaxačním prostorem se saunami a nutným technickým zázemím. Sem patří například sklady nářadí, strojovny VZT, silové a slaboproudé rozvaděče nebo výměníková stanice, v objektu je k dispozici také osobní výtah spojující sportoviště s relaxačním prostorem pro imobilní návštěvníky v 1. NP.

Atletická hala má ocelovou konstrukci systému LLENTAB založenou na železobetonových pilotech a základových patkách. Vnitřní konstrukce příček i stěn jsou ze sádrokartonu včetně rastrového podhledu. Hala je osvětlená LED svítidly s akustickými předstěnami po obvodě i na stěnách haly.

Základní informace:

Název stavby: Atletická hala, SOUE Vejprnická 56, Plzeň
Investor: SOUE Vejprnická
Zhotovitel: SMP Construction
Doba výstavby: 06/2021 – 12/2022