Skupina opět partnerem výzkumu Město pro byznys. Vítězství obhájila Lysá nad Labem

Ve čtvrtek 4. května proběhlo v Praze slavnostní vyhlášení srovnávacího výzkumu Město pro byznys, jehož je Skupina VINCI Construction CS partnerem. Vítězem už 16. ročníku se stala Lysá nad Labem, která obhájila loňské prvenství.

„Jsme vděčni, bereme to jako ocenění nikoliv ani tak města, jako lidí ve městě žijících, a hlavně nejenom města Lysá nad Labem, ale všech obcí v našem území ORP. Speciálně bych chtěl zmínit město Milovice, které je rozvojově a investičně tahounem území. Do budoucna se chceme zaměřit na dostupné bydlení pro normální lidi a ochranu přírody, protože území, které bylo původně zemědělské, začíná být velmi přehřáté, s málem vody. Určitě chceme posouvat oblast školství, protože se k nám stěhuje velké množství rodin s malými dětmi. Nejde nám jen o počet, ale hlavně o kvalitu, přilákat sem učitele, kteří odcházejí do Prahy,“ řekl na vyhlášení v pražské restauraci Café de Paris tajemník Lysé nad Labem Robert Šťastný.

Na druhém místě letos skončilo Brno, třetí příčku získala Plzeň. Kompletní výsledky Města pro byznys jsou k nahlédnutí zde.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí podnikatelský potenciál všech měst a obcí s rozšířenou působností v České republice. Analytická agentura Datank hodnotí podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Vyhlašovatelem je týdeník Ekonom, partnerem Svaz měst a obcí ČR a Skupina VINCI Construction CS.

Tisková mluvčí Skupiny Iveta Štočková předala spolu s šéfredaktorem Ekonomu Petrem Kainem hlavní cenu. „Naše stavby pomáhají v rozvoji všech regionů, kde působíme. To je důvod, proč jsme partnery projektu Město pro byznys, který srovnává podmínky pro podnikatele v městech po celé ČR. Gratuluji Lysé nad Labem, která obhájila loňské prvenství. Firmy z naší Skupiny v Lysé a jejím okolí realizovaly v nedávné době několik projektů zlepšujících například dopravní infrastrukturu,“ říká Štočková.

Všem úspěšným městům gratulujeme!