Stali jsme se generálním partnerem českého ženského hokeje

Skupina VINCI Construction CS se stala novým generálním partnerem národního hokejového týmu žen s cílem pomoci v dosažení ještě lepších výsledků a rozvoje členské základny.

„Stavebnictví je chápáno jako ryze mužský svět, stejně tak hokej. Tímto partnerstvím chceme poukázat na to, že tomu tak úplně není,“ říká generální ředitel Skupiny VINCI Constructions CS Martin Borovka.  „Dlouhodobě klademe důraz na zdraví našich zaměstnanců, a to jak stávajících, tak i nastupujících generací. Pravidelný pohyb k tomu výraznou měrou přispívá. Proto naše podpora směřuje také k náboru v rámci projektu Pojď hrát hokej,“ dodává personální ředitelka Skupiny Erika Kohoutová.

Ženský hokej v České republice zažívá v posledních letech přelomové období. Po příchodu legendární kanadské hráčky a trenérky Carly MacLeodové získaly ženy z dvou posledních světových šampionátů dvě bronzové medaile. Letos navíc na úspěchy A-týmu navázala i kategorie žen do 18 let, která na mistrovství světa získala senzační stříbro. V sezóně 2023/2024 došlo ke spuštění projektu Future Olympians, který v kategoriích do patnácti a do devatenácti let zlepšuje podmínky pro hokejistky v České republice a vychovává budoucí olympioničky.

„Úspěchy v českém ženském hokeji dokazuje kromě reprezentačních úspěchů i mezinárodní porovnání hráček. Při vzniku nové zámořské ženské soutěži bylo do týmu draftováno hned pět českých reprezentantek, v soutěži také působí trenérka Carla MacLeodová. Věříme, že nový generální partner bude motorem pro další úspěchy,“ říká generální manažerka ženské reprezentace Tereza Sadilová.  Logo VINCI Construction CS bude zdobit čelní stranu hráčských helem.

Jen měsíc po senzačním tažení juniorek se v Liberci střetnou ty největší hvězdy ženského hokeje, a to na hokejovém seriálu Women Euro Hockey Tour (WEHT), který se vůbec poprvé bude konat v České republice. V nominaci na finálový turnaj WEHT je i několik hráček z úspěšného týmu do 18 let. V letošní sezóně národní tým žen absolvoval tři turnaje, přičemž ve Finsku a v Německu celý turnaj ovládl a na prosincovém turnaji ve Švédsku skončil druhý. Poslední – finálový – turnaj se koná právě v liberecké aréně.