Základní škola U Elektry brzy přivítá své žáky. Hřiště má na střeše

Pražská čtvrť Vysočany se již brzy dočká nové základní a mateřské školy. V lokalitě U Elektry finišuje výstavba areálu o třech budovách, který pojme 700 žáků a pochlubí se třeba sportovním hřištěm přímo na střeše.

Práce na ZŠ a MŠ U Elektry začaly symbolicky na Mezinárodní den dětí 1. června 2021 a svému účelu začne sloužit od školního roku 2023/2024. Společnost SMP Construction ze Skupiny VINCI Construction CS právě provádí poslední dokončovací práce.

Půdorys areálu má tvar písmene U, tvoří ho tedy hlavní budova s nosnými křídly. Všechny objekty jsou z monolitického kombinovaného konstrukčního systému a s plochou střechou. V hlavní budově A o čtyřech nadzemních a jednom podzemním podlaží se nacházejí kmenové učebny, jídelna nebo byt školníka. V „béčku“ je mateřská škola o třech třídách, ve vyšších patrech pak učebny pro první stupeň. Do podzemní garáže se vejde čtyřicet aut.

V objektu C se nachází tělocvična, na jejíž střechu stavitelé netypicky umístili sportovní hřiště. V nové moderní škole nebudou chybět učebny pro informatiku, výtvarnou, hudební a multimediální výchovu nebo výuku jazyků. Samozřejmostí je jídelna a školní zahrada.

Základní informace:
Název: ZŠ a MŠ U Elektry
Objednatel: MČ Praha 9
Zhotovitel: SMP Construction
Doba realizace: 06/2021-06/2023